Endnu et hæklet gæste/køkken håndklæde :-)

Dette håndklæde er hæklet i bomuldsgarn 8/4, og med nål 2,5 mm.

Opskrift:

Der skal bruges 12 firkanter hvis du vil have et lignende håndklæde (mål ca. 35×45 cm)

Jeg har valgt at mixe sort, grå, brun og blå …. men du mixer naturligvis som du vil. Det vigtigste er at du får lavet 12 firkanter 🙂 

Start med at lave cirklen.

1/ Med farve 1 laver du 5 løbemasker, som  samles til en ring med en kædemaske.

2/ lav 3 luftmasker (som tæller for en stangmaske), og lav yderligere 11 stangmasker ned i ringen. Afslut med en kantmaske i 3 luftmaske i de 3 luftmasker du lavede i starten af omgangen. (I alt har du nu 12 stangmasker).

3/ lav 3 luftmasker (som tæller for en stangmaske). Lav 2 stangmasker i hver eneste maske hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske i 3. luftmaske af de masker du lavede i starten af omgangen. (I alt har du nu 24 stangmasker)

4/ lav 3 luftmasker (som tæller for en stangmaske). I næste maske laver du 2 stangmasker, i næste maske en enkelt stangmaske, og sådan fortsætter du hele vejen rundt. Skiftevis 1 og 2 stangmasker i hver maske. Afslut igen med en kædemaske i den 3. luftmaske fra starten af omgangen. (I alt har du nu 36 stangmasker) – lav en luftmaske, og bryd garnet.

Nu skal du lave firkanten rundt om cirklen.

1/ Med farve 2 laver du følgende masker: 4 fastmasker, 1 halvstangmaske, 1 stangmaske. I næste maske laver du 2 stangmasker (i samme maske), 4 luftmasker (hjørne), og endnu 2 stangmasker i samme maske. Derefter fortsætter du med de 4 fastmasker, og gentager maskerne hele vejen rundt. afslut med en kantmaske i din første fastmaske.

2/ Lav 3 luftmasker (tæller som en stangmaske), og lav stangmasker i samtlige masker hele vejen rundt. I hjørnebuerne laver du 2 stangmasker – 4 luftmasker – og 2 stangmasker igen. Afslut omgangen med en kædemaske i 3. luftmaske fra omgangens start.

Du kan selv vælge hvor store firkanterne skal være. Jeg valgte 3 omgange med stangmasker til dette håndklæde, og firkanterne blev ca. 11×11 cm.

Bryd garnet, og hæft ender 🙂 

Når du har 12 firkanter, i de farver du nu ønsker det, skal de hækles eller syes sammen. Jeg valgte at hækle dem sammen i bageste maskeled. (Læg retsiden mod retsiden, og hækl KUN i bageste maskeled). Det bliver rigtig fint.

Til sidst hæklede jeg en omgang fastmasker rundt om arbejdet. Der hvor firkanternes hjørner møder hinanden valgte jeg at hækle 2 halvstangmasker.

Rigtig god fornøjelse 🙂 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *