Strikket klud – “Pie Crust Basketweave” på dansk :-)

Denne opskrift er endnu en personlig favorit. Efter vask og tørring trækker den sig lidt sammen, og bliver sådan lidt “fluffy” i det – den er virkelig skøn! 🙂

Kluden er strikket i 100% bomuldsgarn 8/4 på pind 3.

Antal masker skal kunne deles med 8+2. Jeg har valgt at slå 70 masker op. 58 masker til opskriften, og 6 retmasker i hver side til kant. Vær opmærksom på, at kanten ikke fremgår af opskriften – du skal derfor huske at starte og slutte hver eneste pind med 6 retmasker 😊

Vær også opmærksom på, at dette mønster trækker garnet en del sammen. Størrelsen på min klud efter vask og tørring blev ca. 24 x 24 cm, så hvis du er til større klude, skal du bruge lidt flere masker 😊

Start med at lave 9 pinde retstrik, og fortsæt derefter til opskriften.

OPSKRIFT:

Pind 1 (vrangsiden): 2V *6R, 2V* Gentag fra * til * pinden ud

Pind 2: 2R *6V, 2R* Gentag fra * til * pinden ud

Pind 3: 2V *6R, 2V* Gentag fra * til * pinden ud

Pind 4: Alle masker ret

Pind 5: 4R, 2V *6R, 2V* Gentag fra * til * – afslut med 4R

Pind 6: 4V, 2R *6V, 2R* Gentag fra * til * – afslut med 4V

Pind 7: 4R, 2V *6R, 2V* Gentag fra * til * – afslut med 4R

Pind 8: Alle masker ret

Gentag pind 1 til 8 indtil kluden har den ønskede længde. Jeg strikker altid mine klude 2-3 cm længere end bredden – dermed bliver de kvadratiske efter vask og tørring 😊

Afslut med 9 pinde retstrik.

Rigtig god fornøjelse – YARN U LATER 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *