“Begonville504” by sannes-web.dk

I sommeren 2019 – I ved dengang hvor Verden var helt normal, og vi alle kunne rejse hvorhen vi ville, uden risiko for at blive syge og/eller smitte andre – tilbragte jeg 3 skønne uger i Side, Tyrkiet sammen med min dejlige mand 🙂

Vi boede på et lille, hyggeligt hotel “Begonville”, og blev i første omgang tildelt værelse 504. På altanen stod en plaststol som straks inspirerede mig til at lave dette mønster 🙂

Min dygtige test-strikker Neel har også strikket “Begonville504”, og hun har godkendt opskriften 😉

Ser virkelig frem til at vi alle igen kan bevæge os frit uden risiko for at sprede denne grimme sygdom, og mens vi alle sammen venter på det, håber jeg at I har lyst til at strikke en “Begonville504” 🙂

Rigtig god fornøjelse – YARN U LATER 😀

Antal masker skal kunne deles med 16+8+kantmasker

Jeg har valgt at strikke med 70 masker. 56 masker til mønsteret og 2 x 7 masker til kanten. Vær opmærksom på, at kanten ikke fremgår af opskriften.

Kluden er strikket i bomuldsgarn 8/4 på pind 3.

Den færdige klud målte 25×27 cm før vask/tørring hos mig 😊

R= Ret

V= Vrang

OPSKRIFT:

Start med at strikke 12 pinde retstrik

Pind 1, 3, 5 og 7: *8R, (1R, 1V)x4* Gentag fra * til * pinden ud – afslut med 8R

Pind 2, 4, 6 og 8: *8V, (1R, 1V)x4* Gentag fra * til * pinden ud – afslut med 8V

Pind 9-16: 24R, (1R, 1V)x4, 24R

Pind 17, 19, 21 og 23: *8R, (1R, 1V)x4* Gentag fra * til * pinden ud – afslut med 8R

Pind 18, 20, 22 og 24: *8V, (1R, 1V)x4* Gentag fra * til * pinden ud – afslut med 8V

Pind 25-32: 8R, (1R, 1V)x4, 24R, (1R, 1V)x4, 8R

Gentag pind 1-32, men afslut efter pind 24 når kluden har den ønskede længde, og strik så kanten på de 12 pinde retstrik. Hæft ender og nyd 😉

Jeg strikker altid mine klude lidt længere end bredden. Dermed bliver de kvadratiske efter vask og tørring.

5 Replies to ““Begonville504” by sannes-web.dk”

 1. Jeg synes du er en dejlig dame, fordi du gladelig deler dine opskrifter med os andre. Det jeg også er meget glad for er, at du altid skriver hvad maskestallet skal deles med. Så kan man jo selv bestemme størrelsen. Der nogen der taler om copyright, men der er så mange hefter og bøger, hvor de samme opskrifter går igen og jeg har ikke råd til at bruge penge på bøgerne. Og så er Neel rigtig dygtig til at strikke. Så igen, tusind tak fordi du deler. 😃 Rigtig mange hilsener fra Nina Selchau

  1. Kære Nina,

   mange tak for de flotte ord.

   For god ordens skyld, så overtræder jeg aldrig copyright. Hvis der er en designer bag opskriften, sørger jeg altid for at få dennes tilladelse til at oversætte og vise opskriften frem på min hjemmeside.

   Jeg giver dig fuldstændig ret i at Neel er en meget dygtig strikker – jeg er stolt over og meget glad for at have hende med på “mit hold” 🙂

   Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at du har så stor glæde af min hjemmeside – det er netop det som er hensigten med den 🙂

   Mange hilsner
   Sanne

 2. Hejsa
  Jeg kunne godt tænke mig at strikke et køkkenhåndklæde der passer til kluden, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at regne maskerne ud.
  Jeg har lige lavet et med trekanterne og der brugte jeg 93 masker.
  Min hjerne er gået helt i stå med udregningen, kan du måske hjælpe mig med det.
  Tak for nogle skønne opskrifter på klude.
  Hilsen
  Susanne

   1. Hej Susanne,

    Mønsteret til “Begonville504” passer på at antal masker skal kunne deles med 16+8 masker. Hvis du først regner ud hvor mange masker du skal bruge for at få den ønskede bredde, kan du så bestemme dig for hvor bred du ønsker din kant. F.eks. 8 retmasker i hver side …. i så fald skal du lægge 16 masker til det antal masker du har afsat til selve mønsteret. Håber du forstår hvad jeg mener 😉
    Mange kærlige hilsner og rigtig god fornøjelse 🙂
    Sanne

    YARN U LATER 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *